SIVUGIN OUTDOOR BLOG - 6

KIŞIN DOĞA YÜRÜYÜŞÜ YAPACAKLARA TAVSİYELER

Kışın doğa yürüyüşü yaparken ; aniden başlayan sağanak yağmurlar, düşen sıcaklık değerleri , sert rüzgarlar ve kar yağışları ile karşı karşıya kalmamız çok olasıdır . Değişen hava şartlarıyla oluşan su birikintileri , çamurlu patikalar, buzlu zemin şartları , karla kapanan yön işaretleri doğa yürüyüşlerini zorlaştırarak daha dikkatli ve bilinçli olmamızı gerektirmektedir.

Sıcaklıkların iyice düşmeye başladığı , yılın ilk kar yağışlarının zirvelere düştüğü bugunlerde doğa yürüyüşü yapmayı planlıyorsanız aşağıda sizler için derlediğimiz bazı temel tavsiyeleri bulabilirsiniz.

  • Hava Durumu : Doğa yürüyüşlerine çıkmadan önce gideceğiniz bölge için verilen hava raporunu gözden geçirmek süprizlere karşı önden hazırlık yapmanıza yardımcı olur. Olası hava şartlarına uygun giyinmek ve uygun ekipmanları taşımak özellikle kış şartlarında çok önemlidir.

  • Planlama ve Limitler : Doğa yürüyüşüne gideceğiniz bölgeyi önceden araştırmış olmanız ve değişen hava şartlarına göre limitlerinizi ( fiziksel kondisyon , teknik yeterlilik , üzerinizde taşıdığınız malzeme kalitesi vb.) bilmek “hipotermi” ve “donma” gibi soğuk havaya bağlı hastalıklara karşı alınacak ilk önlemdir.

  • Katman Sistemine Göre Giyinin : Katman sistemine göre giyinmek faaliyet sırasında gerektiğinde ekstra bir katman giyebilmenize ve gerektiğinde fazla olan katmanı çıkarmanıza olanak sağlayarak terleminin önüne geçmemize yardımcı olur. Sağlıklı ve konforlu bir doğa yürüyüşü için kritik öneme sahip bu konu hakkında yazmış olduğumuz "Outdoor Giyim Katmanları Nasıl Seçilir?" ve "Soğuk Havalarda Yapılan Doğa Yürüyüşlerinde Ne Giymeliyiz? " başlıklı önceki yazılarımızı okumanızı tavsiye ediyoruz.

  • Kısa Molalar Verin : Uzun molalar soğuk havalarda daha çok üşümemize neden olacağı için , mümkün olduğunca kısa molalar vermek kışın yapılan yürüyüşlerde daha doğrudur. Eğer uzun mola vermemize neden olacak bir durum söz konusu ise fazladan bir katman giymek iyi bir fikirdir.




  • Güneş Kremi Bulundurun : Eğer karlı bir bölgede doğa yürüyüşü yapıyorsanız , güneş ışınlarının size geri yansıyarak güneş yanıklarına sebep olacağını unutmayın.

  • Kısa günlere hazırlıklı olun : Kışın yapılan doğa yürüyüşlerinde akşam karanlığı daha erken ve hızlı çöktüğü için ,fazladan pilleriyle birlikte çantanızda kafa lambası bulundurmak doğru bir tercihdir.

  • Pillerinizi sıcak tutun : Soğuk hava pillerin çalışmasını engelleyebilir, lithium piller alkaline pillere göre soğuğa karşı daha dayanıklı olmasına rağmen mümkün olduğunca sıcak tutabilmek ;cep telefonu , GPS ya da diğer cihazları kullanmamız gerektiğinde yarı yolda kalmamamızı sağlar. Pilleri vucudunuza yakın bir cepte bulundurmak donmaya karşı iyi bir önlem olabilir.

  • Naylon poşet bulundurun : Yanınızda naylon poşet bulundurmak ıslanma ihtimali yüksek olan çorap ,eldiven , bere gibi malzemeleri çantanıza koyduğunuzda diğer malzemelerin ıslanmasını engelleyecektir.

    Bu tavsiyelerin dışında ; çantanızda konforlu taşıyabileceğiniz limitleri aşmadan fazladan giysi ( çorap, bere ,eldiven vb.) , ekipman ( piller ,kafa lambası vb ) , su & yiyecek bulundurmak her zaman faydalıdır. Kendi ihtiyacınız olmasa bile sizinle beraber yürüyen arkadaşlarınızdan birinin ihtiyacı olabileceğini unutmayınız..

    OUTDOOR GİYİM MODELLERİ


            ERKEK POLAR MODELLERİ        

            KADIN POLAR MODELLERİ        

          ERKEK SPOR BOXER MODELLERİ      

          KADIN SPOR TAYT MODELLERİ      

        POLYESTER TİŞÖRT MODELLERİ    

        PAMUKLU TİŞÖRT MODELLERİ    

        POLO YAKA TİŞÖRT MODELLERİ    

    OUTDOOR SWEATSHIRT MODELLERİ

           POLAR BERE BOYUNLUKLAR        

       ÇOK AMAÇLI BANDANA BOYUNLUK   





    E-bültenimize Kayıt Olun  , Blog yazılarımızdan ve özel ürün fırsatlarından ilk siz haberdar olun!
    Sivugin Outdoor E-Bülten
    * doldurulması zorunlu alan